Preskoči na vsebino


Verouk

POVABILO OB ZAČETKU VEROUČNEGA LETA 2018/19

 
Počitnice so že  za nami in otroci se že zbirajo v šolskih klopeh. Kot vaš dušni pastir vas DRAGI STARŠI vabim, k zavzeti in lepi VERSKI vzgoji svojih otrok.  Dobra verska vzgoja je temelj srečnih mladih rodov. Otroci, ki pridejo k verouku in doma nimajo opore v globoki in osebni veri staršev, bodo v veri zelo hitro omagali. Otroci starše gledajo in opazujejo vašo osebno vero ali nevero. Nehote vplivate na svojega otroka.
- ZATO VAS PRISRČNO VABIM :
1)da bi  vam domača cerkev  vsako nedeljo  bila kraj srečanja z Bogom za vas in vašega otroka.
2)da bi se  radi udeleževali srečanj in predavanj za starše v okviru verouka. Prvoobhajanci in birmanci dobijo poseben program srečanj skozi vse leto.
3)da  bi spremljali verouk svojega otroka:  se zanimali za snov, ki jo obravnava otrok pri verouku, da pogledali domače naloge.
4)da  bi skupaj praznovali cerkvene praznike; prazniki naj bodo družinski in osebni; naj bodo trenutek srečanja z Bogom in med seboj v družini.
5) da naročite in berete verski tisk: tudi glede vere in verskega življenja se moramo izobraževati. Naj otroci naročijo Mavrico, mladi Ognjišče in dama imejte tednik Družino. Toplo vam res priporočamo!
 
KATEHETSKA NEDELJA bo na SLOMŠKOVO NEDELJO 23. 9.: zberemo se pri sv. maši ob 9.30. uri.
 
OTROŠKI PEVSKI ZBOR:  ima pevske vaje vsako nedeljo pred sv. mašo ob 8.30 uri. Prve vaje bodo 16.9. ob 8.30. uri Pridite z veseljem!

PRIJAVNICA ZA PRVO LETO VEROUKA: Tisti, ki gredo prvo leto k verouku bodo prinesli prijavnice v nedeljo, 9. septembra k sv. maši ob 19.00. uri. Predavanje dr. Sebastjana Kristoviča za vse starše prvega, drugega in tretjega razreda bo v nedeljo, 14. oktobra po večerni sv. maši  Lepo vabljeni!
Veroučne knjige in zvezke otroci dobijo pri prvi veroučni uri in jih takoj tudi poravnajo.  Otroci od 2. do 9. razreda verouka kupijo tudi liturgične zvezke.. Liturgični zvezek nam pomaga bolje spoznati verske praznike in njihovo vsebino. Cena knjig in zvezkov je ista kot v knjigarni.

PRISPEVEK ZA ČIŠČENJE, VZDRŽEVANJE IN  OGREVANJE VEROUČILNIC: Vas, dragi starši  naprošamo za pomoč in majhen prispevek za čiščenje, vzdrževanje in ogrevanje veroučilnic in sicer za  otroke od 4. do 9. razreda velja pravilo: prvi otrok (najstarejši) 10 EUR, vsak naslednji otrok pa  5 EUR. Sami dobro veste, da so stroški ogrevanja  visoki, zato vas prisrčno prosim za pomoč! Znesek se poravna v začetku veroučnega leta. Podpisana spričevala naj otroci vrnejo čimprej!
 
VEROUK ZAČNEMO V PONEDELJEK, 10. SEPTEMBRA.

 
Razpored verouka