Preskoči na vsebino


Verouk

POVABILO OB ZAČETKU VEROUČNEGA LETA 2017/18

Počitnice so že za nami in otroci se že zbirajo v šolskih klopeh. Kot vaš dušni pastir vas DRAGI STARŠI vabim, k zavzeti in lepi VERSKI vzgoji svojih otrok. Dobra verska vzgoja je temelj srečnih mladih rodov. Otroci, ki pridejo k verouku in doma nimajo opore v globoki in osebni veri staršev, bodo v veri zelo hitro omagali. Otroci starše gledajo in opazujejo vašo osebno vero ali nevero. Nehote vplivate na svojega otroka.
- ZATO VAS PRISRČNO VABIM :
- da bi vam domača cerkev vsako nedeljo bila kraj srečanja z Bogom za vas in vašega otroka.
- da bi se radi udeleževali srečanj in predavanj za starše v okviru verouka. Prvoobhajanci in birmanci dobijo poseben program srečanj skozi vse leto.
- da bi spremljali verouk svojega otroka: se zanimali za snov, ki jo obravnava otrok pri verouku, da pogledali domače naloge.
-da bi skupaj praznovali cerkvene praznike; prazniki naj bodo družinski in osebni; naj bodo trenutek srečanja z Bogom in med seboj v družini.
- da naročite in berete verski tisk: tudi glede vere in verskega življenja se moramo izobraževati. Naj otroci naročijo Mavrico, mladi Ognjišče in dama imejte tednik Družino. Toplo vam to priporočam!

KATEHETSKA NEDELJA bo na SLOMŠKOVO NEDELJO

OTROŠKI PEVSKI ZBOR: ima pevske vaje vsako nedeljo pred sv. mašo ob 8.30 uri. Pridite z veseljem!

PRIJAVNICA ZA PRVO LETO VEROUKA: Tisti, ki gredo prvo leto k verouku bodo prinesli prijavnice v nedeljo, 11. septembra k sv. maši ob 19.00. uri. Po sv. maši bo v dvorani predavanje dr. Sebastjana Kristoviča za vse starše prvega razreda verouka in starše prvoobhajancev. Lepo vabljeni!
Otroci od 2. do 9. razreda verouka kupijo tudi liturgične zvezke, ki so potreben pripomoček za versko življenje skozi vse leto. Liturgični zvezek nam pomaga bolje spoznati verske praznike in njihovo vsebino. Cena knjig in zvezkov je ista kot v knjigarni.

PRISPEVEK ZA OGREVANJE IN VEROUČITELJE: Vas, dragi starši naprošamo za pomoč in majhen prispevek za kurjavo in za plačilo veroučiteljev in sicer za otroke od 3. do 9. razreda velja pravilo: prvi otrok (najstarejši) 10 EUR, vsak naslednji otrok pa 5 EUR. Sami dobro veste, da so stroški ogrevanja zelo visoki, zato vas prisrčno prosim za pomoč! Če sta oba starša nezaposlena, prispevka ni potrebno plačati. Znesek se poravna pri prvi veroučni uri h kateri veroučenci prinesejo tudi podpisana spričevala.

prijavnica:

http://portal.rkc.si/uploads/0353/files/2017-02/vsebina-16/prijavnicazaverouk2018_11e0.doc