Preskoči na vsebino


Verouk

POVABILO OB ZAČETKU VEROUČNEGA LETA 2020/21

 

Šola se je začela. Letos precej drugače kot sicer. Verouk v naših veroučilnicah bomo začeli v ponedeljek, 21. septembra. V šoli ta teden  za prvi drugi in tretji razred še ne bo verouka.  Kot vaš dušni pastir vas DRAGI STARŠI vabim, k zavzeti in lepi VERSKI vzgoji svojih otrok. Zakaj? Dobra verska vzgoja je TEMELJ DOBRE VZGOJE MLADIH RODOV. Otroci, ki pridejo k verouku in doma nimajo opore v globoki in osebni veri staršev, bodo v veri zelo hitro omagali. Otroci starše gledajo in opazujejo vašo osebno vero ali nevero. Nehote vplivate na svojega otroka

- ZATO VAS PRISRČNO VABIM :

- da bi  vam domača cerkev  vsako nedeljo  bila kraj srečanja z Bogom za vas in vašega otroka.

- da bi se  radi udeleževali srečanj in predavanj za starše v okviru verouka.

- da  bi spremljali verouk svojega otroka:  se zanimali za snov, ki jo obravnava otrok pri verouku, da pogledali domače naloge.

-da skupaj praznovali cerkvene praznike; prazniki naj bodo družinski in osebni; naj bodo trenutek srečanja z Bogom in med seboj v družini. Vabim vas, da cerkvene praznike praznujete z NAJVEČJO POZORNOSTJO IN LJUBEZNIJO TER Z VESELJEM PRIHAJATE V NAŠO OBNOVLJENO CERKEV.

- da naročite in berete verski tisk: tudi glede vere in verskega življenja se moramo izobraževati. Naj otroci naročijo Mavrico, mladi Ognjišče in dama imejte tednik Družino. Toplo vam to priporočam!

 

KATEHETSKA NEDELJA bo 27. 9. KO JE SLOMŠKOVA NEDELJA:

VSI STARŠI VEROUČENCEV IN OTROCI ste vabljeni k sv. maši vsako nedeljo ob 9.30. uri. Pridite skupaj z otroci!

 

PRIJAVNICA ZA PRVO LETO VEROUKA: Tisti, ki gredo prvo leto k verouku in se še niso prijavili, naj to storijo v šoli pri prvi veroučni uri.

 

PRISPEVEK ZA OGREVANJE IN VEROUČITELJE: Vas, dragi starši  naprošamo za pomoč in majhen prispevek za kurjavo  in za plačilo veroučiteljev in sicer za  otroke od 3. do 9. razreda  velja pravilo: prvi otrok (najstarejši) 10 EUR, vsak nasledjni pa  5 EUR. Sami dobro veste, da so stroški ogrevanja zelo visoki, zato vas prisrčno prosim za pomoč! Če sta oba starša nezaposlena, prispevka ni potrebno plačati. Znesek se poravna pri prvi veroučni uri h kateri veroučenci prinesejo tudi podpisana spričevala.

 

KRAŠENJE CERKVE: Hvala vsem dobrim ljudem iz Kidričeve, Sončne ulice in Kota, ki ste cerkev okrasili za to nedeljo in darovali za obnovo barvnih oken v cerkvi  475 EUR. Bog povrni! Za prihodnjo  nedeljo cerkev okrasijo dobri ljudje iz Tekačevega in Lovske ulice. Lepo prosimo!

PRIJAVNICA
KATEHETSKO PISMO ZA VEROUČNO LETO 2020 – 2021Razpored veroukaPrint Friendly and PDF